Základní umělecká škola Františka Drdly
Aktuality

Proběhl 2.ročník ZUŠ OPEN 2018

Datum: 25.5.2018

Ve čtvrtek 24.5. úspěšně proběhl další ročník celostátní akce ZUŠ OPEN 2018. Centrem akce se stalo Doležalovo náměstí ve Žďáře nad Sázavou. Zde vystupovali žáci jak v sále ZUŠ v koncertech individuálních vystoupení hudebního oboru, při kterých si žáci mohli zahrát na novém křídle A. Förster, tak v Městském divadle, kde proběhla vystoupení žáků pěveckých sborů a instrumentálních souborů na pódiu divadle, v předsálí divadla a celý program zde doplňovala vystoupení  tanečního oboru před divadlem a též výstava výtvarných prací žáků výtvarného oboru.

Výtvarný obor školy ale v tento den zaměřil svoji pozornost na trafostanici u ZUŠ, kde pod dohledem svých paní učitelek esteticky zkrášloval fasádu v barvách školy a s motivy vyplývajícími ze samotné činnosti ZUŠ jako instituce, která dává našim dětem a mládeži základy umělecké tvořivosti hudební, výtvarné, taneční a literárně dramatické.

Dalším útočištěm žáků školy se stala Stará radnice v centru města, kde výstavu prací žáků školy doplnilo vystoupení žáků houslového oddělení školy asi v hodinovém koncertním vystoupení.

Posledním zastavením ZUŠ OPEN 2018 se stala Malá scéna v Domě kultury, která hostila žáky LDO. Zde žáci ve dvou blocích připravili pro diváky Poetické kafíčko a Autorské čtení k knihy absolventů ZUŠ „Šestero. Závěrečná beseda tvůrců knihy s diváky odhalila i mnohá doposud skrytá tajemství ohledně autorského psaní a vydávání knihy, se kterými se podělila šestice mladých autorů a přiblížila i dosud nezasvěceným složitý proces vzniku samotné knihy.

IMG_8622IMG_8641IMG_8617IMG_8636IMG_8654IMG_8646IMG_8660

Čtěte více